2017. február 6., hétfő

Szezámos-zöldséges csirkecurry

Végy egy nagy levegőt a tartósítószeres, ízfokozós távol-keleti éttermek előtt, és készítsd el otthon ezt az indiai szezámos-cukkinis csirkecurryt nem kevesebb mint 15 perc alatt!

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók 2 adaghoz:
2 ek. kókuszzsír 
2 szál felkarikázott újhagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
25 dkg felkockázott csirkemell- vagy -combfilé 
2 ek. curry fűszerkeverék
1 dl paradicsomlé (kihagyható)
1,5 dl kókusztej (kihagyható)
2 közepes cukkini (szezonon kívül  20 dkg félpuhára előfőzött brokkolival vagy gombával helyettesítheted)
1 ek. szezámmag


1. A felhevített kókuszzsíron pirítsd meg az újhagymát, add hozzá a fokhagymát, majd a csirkehúst is, amelyet fehéredésig kevergess.

2. Most jön a curry fűszerkeverék! Jól forgasd át benne a húsdarabkákat, azután öntsd fel őket a paradicsomlével és kókusztejjel. Ezektől szószosabb lesz – ha viszont inkább kihagynád ezt a két hozzávalót, akkor önts kb. 0,5 deciliter vizet a hús alá.

3. Tedd hozzá a felkockázott cukkiniszeleteket is, és mérsékelt tűzön, fedő alatt, időnként megkeverve párold őket kb. 3-5 percig.

4. Amikor ropogósan puha a cukkini, mehet hozzá a szezámmag és a só is. Párszor keverd át, és már tálalhatod is! Ugye, hogy nem volt több 15 percnél?


Tipp a fűszerezéshez:
A fűszerkeverék rendkívül hangsúlyos ennél az ételnél. Azonban nem muszáj a boltban beszerezned, otthon is elkészítheted magadnak külön-külön fűszerekből. Amit tehetsz bele a saját szájízed szerint: őrölt fűszerpaprika, bors/Cayenne-bors, curry, csili, őrölt római kömény, kardamommag.

Az igényesebb üzletekben többféle adalékmentes és izgalmas curry fűszerkeveréket is lehet kapni. 

Hasonlóan finom, egyszerű, de nagyszerű receptekért
iratkozz fel hírlevelemre itt!

*************************************

COPYRIGHT © POSTA RENÁTA, 2017
A tartalom és a fotó szerzői jogvédelem alatt állnak, így azt 
a szerző írásos engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos. 
Kizárólag a szerző előzetes írásos engedélyével használható fel. 
KONTAKT: paleo.postareni@gmail.com 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése