Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 2 adaghoz:
2 ek. kókuszzsír
2 szál felkarikázott újhagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
25 dkg felkockázott csirkemell- vagy -combfilé
2 ek. curry fűszerkeverék
1 dl paradicsomlé (kihagyható)
1,5 dl kókusztej (kihagyható)
2 közepes cukkini (szezonon kívül 20 dkg félpuhára előfőzött brokkolival vagy gombával helyettesítheted)
1 ek. szezámmag
só
1. A felhevített kókuszzsíron pirítsd meg az újhagymát, add
hozzá a fokhagymát, majd a csirkehúst is, amelyet fehéredésig kevergess.
2. Most jön a curry fűszerkeverék! Jól forgasd át benne a
húsdarabkákat, azután öntsd fel őket a paradicsomlével és kókusztejjel. Ezektől
szószosabb lesz – ha viszont inkább kihagynád ezt a két hozzávalót, akkor önts kb.
0,5 deciliter vizet a hús alá.
3. Tedd hozzá a felkockázott cukkiniszeleteket is, és
mérsékelt tűzön, fedő alatt, időnként megkeverve párold őket kb. 3-5 percig.
4. Amikor ropogósan puha a cukkini, mehet hozzá a
szezámmag és a só is. Párszor keverd át, és már tálalhatod is! Ugye, hogy nem
volt több 15 percnél?
Tipp a fűszerezéshez:
A fűszerkeverék rendkívül hangsúlyos ennél az ételnél.
Azonban nem muszáj a boltban beszerezned, otthon is elkészítheted magadnak külön-külön
fűszerekből. Amit tehetsz bele a saját szájízed szerint: őrölt fűszerpaprika,
bors/Cayenne-bors, curry, csili, őrölt római kömény, kardamommag.
Az igényesebb üzletekben többféle adalékmentes és
izgalmas curry fűszerkeveréket is lehet kapni.
Hasonlóan finom, egyszerű, de nagyszerű receptekért
iratkozz fel hírlevelemre itt!
*************************************
COPYRIGHT © POSTA RENÁTA, 2017
A tartalom és a fotó szerzői jogvédelem alatt állnak, így azt
a szerző írásos engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos.
Kizárólag a szerző előzetes írásos engedélyével használható fel.
KONTAKT: paleo.postareni@gmail.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése