2016. október 29., szombat

Így készítem a kedvenc pörköltömet!

Ha tehetném, minden nap ezt enném. Gyere, lesd el, én hogyan készítek igazán szaftos, ízletes, gusztusos pörköltöt.



Hozzávalók 4 adaghoz:
2 ek. kókuszzsír
1 nagy fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. fűszerpaprika
4 ek. paradicsomlé (natúr, cukormentes)
2 ek. dijoni mustár
50 dkg kakas- vagy csirkeaprólék (pl. mell ill. comb kifilézve, 4*4 cm-es darabokra vágva, zúza, láb, stb.)
½ tk. őrölt kömény
1 egész babérlevél
1 nagy csipet friss vagy 1 tk. őrölt kakukkfű 
frissen őrölt feketebors
0,5 liter víz
0,5 ek. parajdi vagy himalája só

Egy vastag falú, széles lábasban felhevítjük a zsírt, megpároljuk rajta a hagymát és zöldpaprikát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a fokhagymát, a fűszerpaprikát és a mustárt. Mérsékelt tűzön hozzáadjuk a húsdarabokat, és jól átkeverjük. A só kivételével az összes fűszert beletesszük, majd felöntjük vízzel. Fedő alatt, nagyon alacsony hőfokon kb. 1 órán át főzzük. Időnként finoman átkeverjük, és ha szükséges, adunk hozzá még vizet. 1 óra után levesszük róla a fedőt, és így főzzük még kb. 20 percig, hogy igazi szafttá sűrűsödjön a főzőlé. Végül megsózzuk. Ügyeljünk rá, hogy ne égjen le, ha szükséges, öntünk rá menet közben még egy kis vizet.

Köretként én most paleo tésztával és házi paleo csemegeuborkával tálaltam.


Jó étvágyat hozzá, ha kipróbálod a receptemet! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése