2016. május 24., kedd

Egy finom, gyümölcsös tápiókapuding

Egy nagyon egyszerű és gyümölcsös nyári finomságot ajánlok a figyelmedbe, amit a nem paleós vendégeidnek is elkészíthetsz. Biztos, hogy nem fognak tiltakozni ellene :-)


HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
2 dkg tápiókagyöngy
0,6 dl víz
1,4 dl kókusztej
3 dkg eritrit
10 dkg vegyes erdei gyümölcs vagy málna

a tálaláshoz kevés kezeletlen citrom reszelt héja

  1.  Először a tápiókagyöngyöt áztasd 15 percre vízbe, ezalatt megszívja magát, megduzzad. 
  2. Ezután öntsd hozzá a kókusztejet, langyosítsd fel, majd mehet hozzá az eritrit is. 
  3. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzd addig a gyöngyöket, amíg átlátszóvá válnak. Ha ezt nehéz megállapítani, akkor kóstolgasd, a lényeg, hogy teljesen puhára főjenek a gyöngyök. 
  4. Hűtsd langyosra a pudingot, és keverd hozzá a gyümölcsöket. Kissé törd össze őket benne, hogy szép színt adjanak a pudingnak. 
  5. Kóstold meg, és ha szükséges, adj még hozzá eritritet.
TIPP: Kókusztejjel, eritrittel összekevert ToTut is tehetsz alá, így még izgalmasabb desszert lesz belőle. 

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése